Seminár: Predávať drahšie, alebo radšej veľké objemy? Prepočty z pohľadu kapacít, nákladov procesov, bodu zvratu a trhu

Seminár: Predávať drahšie, alebo radšej veľké objemy? Prepočty z pohľadu kapacít, nákladov procesov, bodu zvratu a trhu

Praktický tréning cenotvorby a kalkulácií, ktoré uplatníte vo svojej firme.

Termín: 20. 6. 2019
Prednáša:
Miesto konania: Název místa konání

Opatrní obchodníci predávajú lacno a so zľavami, aby splnili obchodný plán. Napriek naplneným kapacitám predaja či výroby môžu rastúce priame náklady a nízka marža spôsobiť malý zisk či dokonca stratu. Ak sú vo firme silní kalkulanti a ekonómovia, presadia vysoké ceny, ktoré pokrývajú všetky réžie. Výsledkom môže byť nižšia vyťaženosť a opäť nedostatočný zisk. Naučte sa, ako nájsť zlatú strednú cestu, ktorá prinesie popri nižšej vyťaženosti aj vysoký zisk.

Na toto školenie už nie je možné sa objednať. V prípade Vášho záujmu o ďalšie konania, kontaktujte náš zákaznícky servis. Ďakujeme.

Cieľ seminára:

Cieľom seminára je naučiť sa, ktoré parametre a údaje je potrebné vziať do úvahy, aby ste stanovili optimálnu cenu Vašich produktov.

Dozviete sa, ako postupovať pri nastavovaní kalkulácie a cenotvorby v praxi a aké metódy kalkulácie zvoliť v závislosti od pomerov vo firme. Všetko za účelom zisku, primeraných cien a adekvátneho pokrytia nákladov.

Na príkladoch si prejdeme hlavné kalkulačné metódy, zistíte, kedy je neúplná kalkulácia nenahraditeľná a poukážeme na najčastejšie chyby v kalkuláciách a v cenotvorbe

Kliknite sem pre detailný Program seminára.

Komu je seminár určený:

Seminár Predávať drahšie, alebo radšej veľké objemy? je určený pre finančných manažérov a ekonómov. Pomôže aj majiteľom a riaditeľom firiem, ktorí nie sú dostatočne zbehlí v ekonomických a finančných otázkach.

Ďalšie informácie:

Ako účastník kurzu získate CERTIFIKÁT o jeho absolvovaní, ktorý môžete využiť vo svojom CV v časti o doplnkovom odbornom vzdelávaní. V cene seminára sú podkladové materiály, občerstvenie v priebehu kurzu a teplý obed. Obchodné podmienky sú Vám k dispozícii tu.

PROGRAM CELODENNÉHO SEMINÁRA (9,00 - 15,30 hod.):

  1. Na základe čoho stanoviť optimálnu cenu v rôznych situáciách

    Mnohé firmy stanovujú ceny nesprávne, pričom prichádzajú o zisk dosiahnutý lepšou cenou, alebo vyšším predaným množstvom. Kedy je výhodné dvíhať cenu a kedy dávať zľavu? Aké máme možnosti cenotvorby?

  2. Základné rozdelenie kalkulačných metód

    Aké máme možnosti kalkulácií? Stačí v našom podniku používať jednu, alebo potrebujeme viaceré?

  3. Kalkulačné členenie nákladov, alokácia nákladov

    Ako navrhnúť kalkulačný vzorec v konkrétnej firme, aby nebol zbytočne zložitý? Ako rozdeliť nákladové položky, ktoré evidencie sa oplatí spresniť a ktoré môžeme zjednodušiť? Musíme všetky náklady  alokovať k výrobkom?

  4. Tradičné úplné kalkulácie

    „Osvedčené“ režijné kalkulácie – kedy postačujú a kedy môžu spôsobiť škody?

  5. Neúplná kalkulácia – kedy ju určite použiť

    Akú chybu robíme, ak nepoužívame neúplnú kalkuláciu? Ktoré náklady nemusíme alokovať k výrobkom či k službám

  6. Moderné kalkulačné metódy: Procesné kalkulácie, Activity Based Costing

    Kedy je vhodné prejsť k modernejším kalkulačným metódam? Ako sa vyhnúť prílišnej zložitosti pri ich zavedení?

  7. Najčastejšie chyby v kalkuláciách a v cenotvorbe 

    Prečo nám uniká zisk? Prečo prichádzame o zákazky a zákazníkov, ktorí by zvýšili našu rentabilitu? Kde môžeme znížiť prácnosť a zložitosť kalkulácií a evidencií?

Dr. Milan Veščičík

Milan Veščičík je skúsený odborník so skvelými prezentačnými zručnosťami a dlhoročnou praxou nielen vo vedení seminárov, ale najmä v oblasti tvorby podnikateľských plánov, stratégií, implementácií kontrolingových a kalkulačných systémov, podnikových analýz, optimalizácií a podobných projektov. Vyše 20 rokov je riaditeľom poradenskej spoločnosti GRADIENT 5. Je znalcom v odbore ekonómia a manažment odvetvie kontroling.

Bratislava, Apollo Hotel ****

Bratislava, Apollo Hotel ****

Dulovo námestie 1, Bratislava 82108

Apollo Hotel **** Bratislava

je známy tradične kvalitnými službami na vysokej úrovni, priateľským personálom a príjemnou atmosférou. Nachádza sa v blízkosti novej business zóny. Je dobre dostupný zo všetkých hlavných a diaľničných príjazdových smerov, priamo k hotelu Vás privedie najnovší most cez rieku Dunaj - Apollo.

Apollo Hotel má vychýrenú a mnohokrát oceňovanú Reštauráciu sv. Huberta.

  

Adresa:

Dulovo nám. 1

821 08 Bratislava

tel.: +421 2 55 968 922

www.apollohotel.sk 

 

MHD:

50, 68 – zastávka Dulovo námestie

 

Parkovanie:

Parkovanie je možné pred hotelom na hotelovom parkovisku za poplatok alebo zdarma v priľahlých uliciach.

Uložit
Předvolby uživatele cookies
Používáme soubory cookie, abychom vám zajistili co nejlepší zážitek z našich webových stránek. Pokud používání souborů cookie odmítnete, nemusí tyto webové stránky fungovat podle očekávání.
Přijmout vše
Odmítnout všechny
Marketing
Soubor technik, které mají za předmět obchodní strategii a zejména průzkum trhu.
Facebook
OK
Odmítnout
Essential
Tyto soubory cookie jsou potřebné pro správné fungování webových stránek. Nelze je zakázat.
Joomla Essential
OK
Analytics
Nástroje používané k analýze dat pro měření efektivity webových stránek a pochopení jejich fungování.
Google Analytics
OK
Odmítnout
Shopify.com
OK
Odmítnout
Inspectlet
OK
Odmítnout