Seminár: Predávať drahšie, alebo radšej veľké objemy? Prepočty z pohľadu kapacít, nákladov procesov, bodu zvratu a trhu
Praktický tréning cenotvorby a kalkulácií, ktoré uplatníte vo svojej firme.
Termín: 20. 6. 2019
Prednáša:
Miesto konania: Název místa konání
Opatrní obchodníci predávajú lacno a so zľavami, aby splnili obchodný plán. Napriek naplneným kapacitám predaja či výroby môžu rastúce priame náklady a nízka marža spôsobiť malý zisk či dokonca stratu. Ak sú vo firme silní kalkulanti a ekonómovia, presadia vysoké ceny, ktoré pokrývajú všetky réžie. Výsledkom môže byť nižšia vyťaženosť a opäť nedostatočný zisk. Naučte sa, ako nájsť zlatú strednú cestu, ktorá prinesie popri nižšej vyťaženosti aj vysoký zisk.
Na toto školenie už nie je možné sa objednať. V prípade Vášho záujmu o ďalšie konania, kontaktujte náš zákaznícky servis. Ďakujeme.
Cieľ seminára:
Cieľom seminára je naučiť sa, ktoré parametre a údaje je potrebné vziať do úvahy, aby ste stanovili optimálnu cenu Vašich produktov.
Dozviete sa, ako postupovať pri nastavovaní kalkulácie a cenotvorby v praxi a aké metódy kalkulácie zvoliť v závislosti od pomerov vo firme. Všetko za účelom zisku, primeraných cien a adekvátneho pokrytia nákladov.
Na príkladoch si prejdeme hlavné kalkulačné metódy, zistíte, kedy je neúplná kalkulácia nenahraditeľná a poukážeme na najčastejšie chyby v kalkuláciách a v cenotvorbe.
Kliknite sem pre detailný Program seminára.
Komu je seminár určený:
Seminár Predávať drahšie, alebo radšej veľké objemy? je určený pre finančných manažérov a ekonómov. Pomôže aj majiteľom a riaditeľom firiem, ktorí nie sú dostatočne zbehlí v ekonomických a finančných otázkach.
Ďalšie informácie:
Ako účastník kurzu získate CERTIFIKÁT o jeho absolvovaní, ktorý môžete využiť vo svojom CV v časti o doplnkovom odbornom vzdelávaní. V cene seminára sú podkladové materiály, občerstvenie v priebehu kurzu a teplý obed. Obchodné podmienky sú Vám k dispozícii tu.
PROGRAM CELODENNÉHO SEMINÁRA (9,00 - 15,30 hod.):
-
Na základe čoho stanoviť optimálnu cenu v rôznych situáciách
Mnohé firmy stanovujú ceny nesprávne, pričom prichádzajú o zisk dosiahnutý lepšou cenou, alebo vyšším predaným množstvom. Kedy je výhodné dvíhať cenu a kedy dávať zľavu? Aké máme možnosti cenotvorby?
-
Základné rozdelenie kalkulačných metód
Aké máme možnosti kalkulácií? Stačí v našom podniku používať jednu, alebo potrebujeme viaceré?
-
Kalkulačné členenie nákladov, alokácia nákladov
Ako navrhnúť kalkulačný vzorec v konkrétnej firme, aby nebol zbytočne zložitý? Ako rozdeliť nákladové položky, ktoré evidencie sa oplatí spresniť a ktoré môžeme zjednodušiť? Musíme všetky náklady alokovať k výrobkom?
-
Tradičné úplné kalkulácie
„Osvedčené“ režijné kalkulácie – kedy postačujú a kedy môžu spôsobiť škody?
-
Neúplná kalkulácia – kedy ju určite použiť
Akú chybu robíme, ak nepoužívame neúplnú kalkuláciu? Ktoré náklady nemusíme alokovať k výrobkom či k službám
-
Moderné kalkulačné metódy: Procesné kalkulácie, Activity Based Costing
Kedy je vhodné prejsť k modernejším kalkulačným metódam? Ako sa vyhnúť prílišnej zložitosti pri ich zavedení?
-
Najčastejšie chyby v kalkuláciách a v cenotvorbe
Prečo nám uniká zisk? Prečo prichádzame o zákazky a zákazníkov, ktorí by zvýšili našu rentabilitu? Kde môžeme znížiť prácnosť a zložitosť kalkulácií a evidencií?
Bratislava, Apollo Hotel ****
Dulovo námestie 1, Bratislava 82108
Apollo Hotel **** Bratislava
je známy tradične kvalitnými službami na vysokej úrovni, priateľským personálom a príjemnou atmosférou. Nachádza sa v blízkosti novej business zóny. Je dobre dostupný zo všetkých hlavných a diaľničných príjazdových smerov, priamo k hotelu Vás privedie najnovší most cez rieku Dunaj - Apollo.
Apollo Hotel má vychýrenú a mnohokrát oceňovanú Reštauráciu sv. Huberta.
Adresa:
Dulovo nám. 1
821 08 Bratislava
tel.: +421 2 55 968 922
MHD:
50, 68 – zastávka Dulovo námestie
Parkovanie:
Parkovanie je možné pred hotelom na hotelovom parkovisku za poplatok alebo zdarma v priľahlých uliciach.