Logo AIVD
Živé vysielanie

Kontroly v školských jedálňach 2025/2026: Ako pred nimi obstáť?

Zákony, normy, hygienické štandardy a pravidlá pre rok 2025

Termín: 17. 6. 2025
Miesto konania: Online - priamy prenos

Poskytovanie stravy deťom s potravinovou intoleranciou, diabetikom, celiakom a ďalším skupinám so špeciálnou diétou sa riadi prísnou metodikou. Na zloženie, prípravu aj ohrev donesených jedál sa vzťahujú striktné pravidlá. Poznáte ich dobre? Aké sú výživové odporúčania pre jednotlivé vekové skupiny? Ako správne zaraďovať suroviny a čo je úplne zakázané? Čo vám diktujú jednotlivé vyhlášky? Máte aplikované princípy materiálno-spotrebných noriem a receptúr? Prihláste sa na náš online seminár a zvládnite kontrolu v školskej jedálni.

189 

bez DPH.

Vo dvojici to ide lepšie! Prihláste sa s kolegom a obaja získate zľavu 15 %.


Cieľ seminára:

Požiadavky zo strany zamestnancov školských stravovacích zariadení sú často prehliadané. Školská jedáleň sa však podieľa na starostlivosti o zdravie detí a musí dodržovať povinnosti a kritéria, ktoré jej bezpečnú prevádzku zaistia. Zvyšovanie kvalifikovanosti nepedagogických zamestnancov jedální je nutnosťou.

Zamestnanci školskej jedálne musia každodenne realizovať rad pracovných činností, ktoré nesú značnou dávku rizika a možnosti chyby. Je náročné manažovať procesy objednávok, skladového hospodárstva, kontroly kvality a kvantity jedál, odpady, sanitáciu, výpadok zamestnancov či komunikáciu so zákonnými zástupcami.

Podrobný program seminára

Komu je seminár určený:

Seminár je určený pre školské zariadenia, ktoré disponujú školskou jedálňou a pre zariadenia školského stravovania.

Ďalšie informácie:

Ako účastník kurzu získate CERTIFIKÁT o jeho absolvovaní, ktorý môžete využiť vo svojom CV v časti o doplnkovom odbornom vzdelávaní. V cene sú zahrnuté podkladové materiály v elektronickej forme a záznam, ktorý máte k dispozícii po dobu 1 mesiaca. Obchodné podmienky sú vám k dispozícii tu.

Program online seminára (09:00–12:00)

1. Kontrolu v stravovacích zariadeniach upravuje hlavne:
• Zákon č. 596/2003 o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov
• Zákon č. 10/1996 o kontrole v štátnej správe
2. Kontroluje sa:
• Pri príprave
• Pri výdaji
• Pri skladovaní
3. Hlavné oblasti kontroly:
• Výživové a nutričné hodnoty
• Normovanie
• Jedálny lístok
• Sklady
• Chladničky, mrazničky, chladiace a mraziace boxy
• Priestory kuchyne
• Stav zásob
• Monitor HACCP
• Kontrola váhy podávaného jedla
4. Priestor na otázky

Mgr. Zuzana Gašparovičová, MBA

Metodička pre školské jedálne a ostatné školské zariadenia.

Online - priamy prenos

Miesto konania:

Online seminár je interaktívny, ktorého prenos budete sledovať na svojom PC - pohodlne vo vašej kancelárii bez nutnosti akéhokoľvek dochádzania. A nielen to. Budete môcť klásť lektorke / lektorovi aj svoje otázky. Je to technicky veľmi jednoduché - informácie, ako sa pripojiť, dostanete od nášho zákazníckeho oddelenia emailom 1 deň pred konaním online seminára.

Na sledovanie online seminára si nájdite pokojné tiché miesto. Presvedčte sa, že máte k dispozícii potrebné vybavenie vo funkčnom stave: počítač, monitor, slúchadlá alebo reproduktory, internetové pripojenie aspoň 256 kbps (odporúčame však 512 kbps).


Takisto odporúčame